5 keinoa itsesi motivoimiseen

Yrittäjä on kaikesta vastuussa itse, niin myös omasta jaksamisestaan, hyvinvoinnistaan sekä motivaatiostaan. Sisäinen motivaatio on kaikille meille tärkeää, mutta erityisen tärkeää se on juuri yrittäjille. 

Sisäinen motivaatio on paljon ulkoista motivaatiota vahvempaa ja sen takia se auttaa jaksamaan myös vaikeampina hetkinä. Se myös helpottaa asioiden fokusointia. Kuinka tuota tärkeää sisäistä motivaatiota voi sitten ruokkia ja kasvattaa?Tässä kirjoituksessa haluan antaa sinulle 5 keinoa, jotka auttavat sinua löytämään sisäisen motivaatiosi.
 

Etsi menestystä rohkeasti, epäonnistumisenkin uhalla
 

Mieti aina mitä voit oppia, älä sitä, kuinka saatat epäonnistua. Jos uskot jonkin asian vievän sinua eteenpäin haluamaasi suuntaan, lähde toteuttamaan sitä rohkeasti. Vaikka alkuperäinen suunnitelma epäonnistuisikin, olet saanut rutkasti oppia ja luultavasti myös paljon uusia ideoita. Epäonnistumisen pelko saa sinut toimimaan puoliteholla, ja estää sinua käyttämästä kaikkea potentiaaliasi. Uusien mahdollisuuksien etsiminen taas auttaa sinua ylittämään itsesi jatkuvasti.


Lopeta itsesi vertaaminen muihin
 

Älä kadehdi tai vertaile itseäsi muihin, se tekee sinusta vain epävarman. Tunnista negatiiviset ajatukset ja anna niiden mennä. Parempi tapa on tarkastella omaa tekemistäsi ja verrata itseäsi itseesi: oletko menossa haluamaasi suuntaan, missä olet edistynyt ja mikä on vielä työn alla?
 

Mieti tarkkaan, miksi teet tiettyjä asioita
 

On paljon helpompaa käydä työn touhuun, kun tarkoitus on kirkkaana mielessä. Mieti siis, miksi teet niitä asioita, joita teet. Ja jos huomaat tekeväsi asioita, joiden tarkoitusta et pysty kunnolla määrittelemään, jätä ne pois. Näin aikaa vapautuu merkitykselliselle tekemiselle. 
 

Pidä kirjaa onnistumisistasi

Kirjoita päivittäin ylös, missä olet edistynyt ja mitä pieniä tai suuria onnistumisia olet kohdannut. Sinun ei tarvitse kirjoittaa päiväkirjaa, vaan voit kirjata onnistumiset vaikka ranskalaisin viivoin. Pääasia, että näet edistymisesi konkreettisesti joka päivä, sillä sen näkeminen auttaa sinua pitämään yllä motivaatiotasi. Jos teet tämän rutiinin illalla juuri ennen nukkumaanmenoa, saat myös todennäköisesti mennä sänkyyn rauhallisin ja tyytyväisin mielin.

 

Luo rutiinit

Kuten edellisen kohdan onnistumiskirjanpito, sinun kannattaa luoda myös muita itsellesi voimaa antavia rutiineja. Mitä asioita haluaisit tehdä päivittäin, mutta sinulla ei ole aikaa? Aikaa kyllä löytyy, usko vain. Ota alkuun edes yksi itsellesi tärkeä asia, jolle ryhdyt tekemään parin viikon ajan aikaa joka päivä. Pian huomaat, että siitä on tullut rutiini ja sinulta löytyy sille automaattisesti aikaa.

 

Löytyykö sinulta vinkkejä sisäisen motivaation löytämiseen ja ylläpitoon? Kommentoi alle!


Myös nämä saattaisivat kiinnostaa sinua: