Paras ilmainen kuvanmuokkausohjelma netissä [VIDEO]

Mikä saa huomiosi kiinnittymään kun selailet sosiaalista mediaa? Luultavasti vastauksesi on kiinnostavat kuvat tai videot.

Sosiaalisessa mediassa jaetaan älytön määrä sisältöä  joka ikinen minuutti. Erottuakseen valtavasta postausten massasta, yrityssivujen päivitysten on oltava todella kiinnostavia, tarkasti oikealle kohderyhmälle suunnattuja ja sisältää huomionkiinnittävää visuaalista materiaalia.

 

Kuinka tehdä itse upeita some-grafiikoita olematta graafikko?

Eli pitäisi osata kirjoittaa esimerkiksi todella osuvia Facebook-postauksia ja -mainostekstejä, minkä lisäksi olisi osattava vielä tuottaa kaikkiin julkaisuihin upeita kuvia. Hengästyttääkö? Älä huoli, sillä minulla on sinulle ratkaisu, jonka avulla olen itsekin onnistunut luomaan hienoja some-grafiikoita, vaikkei minulla ole tippaakaan graafisen suunnittelijan koulutusta.

Ratkaisu on nimeltään Canva.

Canva on netissä toimiva ilmainen kuvanmuokkausohjelma, jolla pystyy luomaan hetkessä erilaisia some-grafiikoita valmiisiin mallipohjiin, mutta myös monia muita yritykselle hyödyllisiä visuaalisia materiaaleja, kuten käyntikortteja ja flyereita.

Olen itse tehnyt lähes kaikki yritykseni visuaaliset materiaalit Canvalla. Some-tilien kansikuvat, Facebook- ja Instagram-kuvat, kotisivuilla olevat bannerit, ladattavat oppaat… kaikki on hoitunut todella kätevästi tällä työkalulla!

Canvassa parasta on se, että se on tarpeeksi yksinkertainen käyttää, vaikkei visuaalisesta suunnittelusta olisi minkäänlaista aiempaa kokemusta. Samalla se on kuitenkin riittävän monipuolinen ja sillä onnistuu kaikenlaisten visuaalisten materiaalejan suunnittelu oman brändin mukaiseksi.

 
Voit valita valmiin asettelun lukuisista vaihtoehdoista. Klikkaa vain haluamasi asettelun kohdalta ja pääset muokkaamaan siitä omanlaisesi.

Voit valita valmiin asettelun lukuisista vaihtoehdoista. Klikkaa vain haluamasi asettelun kohdalta ja pääset muokkaamaan siitä omanlaisesi.

 

Canvassa valitset ensin sopivan mallipohjan, kuten Facebook-kansikuvan. Kaikki mallipohjien mitat ovat valmiiksi juuri oikean kokoisia, joten sinun ei tarvitse tietää, minkäkokoinen esimerkiksi Facebook-mainoksen tulee olla - valitset vain oikean pohjan ja mitat on automaattisesti kohdallaan!

Voit lähteä työstämään kuvaa täysin tyhjälle pohjalle tai voit valita jonkin Canvan tarjoamista lukuisista valmiista asetteluista, jota lähdet muokkaamaan lisäämällä omat brändivärisi ja oikeat fontit ja vaihtamalla valmiin kuvan tilalle omasi.
 

Tein sinulle myös pienen opastusvideon Canvan käytöstä.

Katso se alta, mikäli Canva on vielä sinulle tuntemattomampi työkalu ja haluat päästä nopeasti alkuun omien some-kuviesi suunnittelussa!

 
 

Suunnittelun iloa,
Karoliina

P.S. Jos sinulla herää kysymyksiä Canvasta tai haluaisit saada opastusta johonkin tiettyyn Canvan käyttöön liittyvään asiaan, jätäthän minulle kommentin alla olevaan kommenttiboksiin. Etsin jatkuvasti uusia aiheita blogiini ja videoihini, joten ehkä pystyn auttamaan sinua.