Mistä ilmaisia kuvia nettisivuille tai blogiin?

Mistä ilmaisia kuvia nettisivuille tai blogiin?

Nettisivuille, blogikirjoituksiin, Instagramiin, Twitteriin, Facebookiin… Mihin tahansa sisältöä tuotatkaan, lähes aina mukana on hyvä olla kuva tai kuvia viestiä vahvistamassa ja kiinnittämässä katsojan huomio.

Esimerkiksi Facebookissa kuvalliset päivitykset keräävät enemmän huomiota kuin pelkkää tekstiä sisältävät päivitykset. Siksi kaikkiin postauksiin, joita yritys julkaisee, tulisi ehdottomasti sisällyttää kuva tai video.

No mistä niitä kuvia sitten löytää?

Listasin tähän kirjoitukseen viisi kuvapankkia, jotka tarjoavat vapaasti käytettäviä CC0-lisensoituja kuvia. CC0-lisenssi tarkoittaa sitä, että voit käyttää ja muokata kuvia täysin vapaasti ja mikä parasta – ilmaiseksi. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia tekijänoikeuksien merkitsemisestä kuvien yhteyteen, sillä näissä kuvissa se ei ole pakollista.
 

Ota haltuun seuraavat kuvapankit ja anna yleisösi nauttia laadukkaasta kuvasisällöstä viestiesi yhteydessä.


 
unsplash-ilmaiset-kuvat
 

Unsplash

Unsplash.com tarjoaa todella korkealaatuisia kuvia, jotka sopivat erinomaisesti blogikuviksi tai vaikkapa mietelausekuvien pohjiksi. Kaikissa kuvissa on CC0-lisenssi, mikä tarkoittaa, että kaikki palvelun tarjoamat kuvat ovat ilmaiseksi ja vapaasti käytettävissä henkilökohtaiseen sekä kaupalliseen tarkoitukseen.


 
pexels-ilmaiset-kuvat
 

Pexels

Pexels.com  tarjoaa myös korkealaatuisia kuvia ja myös täällä kaikissa kuvissa on CC0-lisenssi. Palvelussa on tällä hetkellä yli 25 000 kuvaa ja sinne lisätään joka kuukausi 3000 kuvaa lisää.


 
foter_kuvapankki.jpg
 

Foter

Foter.com  etsii ilmaisia CC0-lisenssillä varustettuja kuvia monesta eri lähteestä ja tarjoaa yli 220 miljoonan kuvan kattauksen. Palvelussa voi kätevästi valita suoraan kategorian monista vaihtoehdoista kuten ”Nature” tai ”Business” ja saada näin heti näkyville tähän kategoriaan sopivia kuvia.


 
ilmaiset_kuvat.jpg
 

Visual Hunt

Visualhunt.com kuvapankista löydät CC0-lisensoitujen kuvien lisäksi muitakin kuvia. Muista siis olla tarkkana lisenssitason kanssa ja tarkista se kuvan esittelystä ennen kuvan lataamista ja käyttämistä. Palvelun erikoisuus on värihaku, jolla saat etsittyä juuri haluamasi sävyisiä kuvia valitsemastasi aiheesta.


 
pixabay-ilmaiset-kuvat.jpg
 

Pixabay

Pixabay.com on laaja ilmaisia kuvia ja piirroksia tarjoava palvelu. Kuvat eivät ole aina kaikista laadukkaimpia, mutta hakemalla löytyy kyllä hyviäkin. Plussaa on helppo hakutoiminto, jossa haut voi tehdä myös suomeksi.


 

Mistä kuvapankeista sinä mieluiten etsit ilmaisia kuvia? Kommentoi alle!

-Karoliina

P.S. Jos haluat tietää, kuinka voit tehdä itse hetkessä upeita kuvia kotisivuillesi tai vaikka someen, lue tämä postaus ja katso siinä oleva video.