3 maksutonta sovellusta Instagram-kuvien muokkaukseen

3 maksutonta sovellusta Instagram-kuvien muokkaukseen

Edellisessä tekstissä kerroin tapoja, joiden avulla Instagram-seuraajajoukkoa on mahdollista saada kasvatettua oikeantyyppisillä seuraajilla (lue teksti tästä).

Yksi näistä keinoista on huolehtia Instagram-profiilisi ulkoasusta ja visuaalisuudesta. Houkuttelevan Instagram-tilin luomiseen liittyykin olennaisesti hyvät kuvat profiilissasi, joten tässä blogipostauksessa keskitymme niihin.

Haluan esitellä sinulle 3 helppoa työkalua Instagram-kuviesi muokkaamiseen. Näillä työkaluilla muokkaat kuvasi kädenkäänteessä omalla puhelimellasi, ilman kuvien siirtämistä koneelle muokkausta varten.

Koska Instagram on ennen kaikkea visuaalinen kanava, tulee sinne julkaistaviin kuviin kiinnittää extra-huomiota. Suuria taikatemppuja hyvässä valaistuksessa älypuhelimella otetut kuvat eivät kaipaa, mutta pienet muokkaukset ovat silti aina paikallaan, kun on kyse Instagramista. Muokkaamalla ja kiinnittämällä hieman huomiota kuviisi, varmistat, että profiilisi on hyvännäköinen kokonaisuus, jossa kuvat toimivat hyvin myös yhdessä.

Seuraavia kuvanmuokkaussovelluksia olen itse käyttänyt omissa kuvissani ja suosittelen niitä myös sinulle. Sovellukset saat ladattua puhelimesi sovelluskaupasta.

 

1. Snapseed

Tätä sovellusta käytän kaikista eniten, varsinkin oman henkilökohtaisen tilini kuvien muokkaamiseen. Kuvan muokkaaminen on mielestäni todella helppoa, sillä kaikki eniten tarvitsemani muokkaustyökalut löytyvät klikkaamalla ’Kuvan säätö’.

Muokkaustyökalut saa näkyville painamalla sormella kuvan päältä ja liu´uttamalla ylös-alas. Kun haluat säätää esimerkiksi kuvan kirkkautta, valitse se valikosta valikosta ja liu’uta sitten sormeasi sivuttaissuunnassa vasen-oikea ja valitse mieleisesi kirkkaustaso.

 
Snapseed-sovelluksen muokkaustyökalut.

Snapseed-sovelluksen muokkaustyökalut.

Kuvan säätö tapahtuu vetämällä ylös-alas ja oikealle-vasemmalle.

Kuvan säätö tapahtuu vetämällä ylös-alas ja oikealle-vasemmalle.

 

Päävalikosta löytyy myös monia muita muokkaustyökaluja: Voit säätää esimerkiksi kuvan tarkkuutta, rajata kuvaa sekä lisätä sen päälle tekstiä. Valmiita filttereitä löytyy Tyylit-välilehdeltä. Kun kuva on valmis, tallenna se painamalla ’Vie’ ja valitse sitten mieleisesi tallennustapa.

 

2. Layout

Joskus voi olla tarve tehdä useamman kuvan kollaasi ja silloin hyvä työkalu on Layout. Jos itse käytän tätä sovellusta, muokkaan ensin valitsemani kuvat Snapseedissä ja tuon ne vasta sen jälkeen Layoutiin. Tämän teen siksi, että kaikissa kuvissa olisi samanlainen tyyli, ja ne olisivat esimerkiksi kirkkaudeltaan samaa tasoa.

Aloita valitsemalla haluamasi kuvat puhelimestasi ja lataa ne sovellukseen. Saat heti erilaisia kollaasivaihtoehtoja näkyville, joista sitten valitset mieleisen asettelun. Tätä asettelua saat vielä muokattua leventämällä tai kaventamalla kuvia, kääntämällä niitä peilikuviksi tai lisäämällä rajat kuvien väliin. Lopuksi tallenna kollaasi.

 

3. Typorama

Typorama on huippu sovellus, mikäli haluat tehdä tekstikuvia. Olen itse käyttänyt tätä sovellusta todella paljon Instagram-kuvien tekemiseen ja sovellus on toiminut erinomaisesti.

Typoramassa erilaisten tekstivaihtoehtojen lisäksi parasta on se, että sovellukseen saa lisättyä oman vesileiman eli esimerkiksi yrityksen logon. Tämä vesileima on sitten aina valmiina samassa paikassa, kun käyt tekemään uutta kuvaa. Typoraman ilmaisversiossa tosin et tätä ominaisuutta pääse hyödyntämään, vaan tästä herkusta joutuu maksamaan pienen kertamaksun. Ominaisuuden ostettuasi lähtee Typoraman mainosteksti pois kuvista ja saat lisättyä oman logosi tai haluamasi tekstin sen tilalle.

 
Typoramasta löytyy myös ilmaisia kuvia tai sitten voit ladata omia kuviasi sovelluksessa käytettäväksi.

Typoramasta löytyy myös ilmaisia kuvia tai sitten voit ladata omia kuviasi sovelluksessa käytettäväksi.

Valitse sopiva tekstipohja lukuisista malliteksteistä, muokkaa tekstin väriä, varjoa jne.

Valitse sopiva tekstipohja lukuisista malliteksteistä, muokkaa tekstin väriä, varjoa jne.

 

 

Lisäksi Typoramassa on tarjolla ilmaisia kuvia, joista voit etsiä sopivia tai sitten ladata kuvat puhelimeltasi. Valittuasi kuvan, valitset seuraavaksi mihin tarkoitukseen kuva on tulossa: Instagram-postaukseen vai Instagram-storyyn. (Edellisten lisäksi tarjolla on muitakin kokovaihtoehtoja.)

Typoramassa on runsaasti erilaisia tekstivaihtoehtoja, mutta kannattaa huomioida, ettei niistä kaikki tue ääkkösiä. Teksti on Typoramassa pääasiassa, mutta täälläkin saat hieman muokattua kuvaa menemällä kohtaa ’Adjustments’. Vesileiman saat lisättyä ja poistettu kohdasta ’Watermark’.

Kun kuva on valmis, saat sen tallennettua oikeasta yläkulmasta. Tallenna joko omiin kuviisi tai jaa suoraan somekanaviisi.

Typorama on saatavilla vain iOS-laitteille, joten jos käytät jotakin muuta laitetta, suosittelen Snapseediä myös tekstikuvien tekoon.

 

Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle hyötyä. Jos olet käyttänyt ja todennut hyväksi jonkin muun kuvanmuokkaussovelluksen, kerro se alle kommentilla.