Kuinka yrittäjä saa enemmän seuraajia Instagramissa? - 8 vinkkiä

Kuinka saada enemmän seuraajia Instagramissa?

Markkinointi Instagramissa voi tuntua haastavalta, jos ei tiedä, mistä oman kohderyhmän siellä löytäisi. Kuinka siis saada lisää seuraajia, ja vielä oikeanlaisia? Tässä tekstissä haluan jakaa sinulle 8 parasta vinkkiä, joiden avulla olen itse saanut kasvatettua seuraajajoukkoani Instagramissa.

Oman seuraajajoukon kasvattaminen on pitkäjänteistä puuhaa, eli yhdessä yössä tai viikossakaan ei kannata odottaa vielä kovin suuria tuloksia. Tämä kuitenkin riippuu myös kohderyhmästä, jota tavoitellaan sekä siitä, kuinka aktiivinen kohderyhmäsi Instagramissa on. Lähtökohtaisesti voisi silti sanoa, että laadukkaan seuraajajoukon kasvattaminen nollasta ylöspäin kestää kuukausia tai jopa vuosia.

Seuraavia askelia noudattamalla pystyt vaikuttamaan siihen, että sinua seuraavat ihmiset olisivat myös heitä, joita aiheesi aidosti kiinnostaa ja jotka haluavat nähdä postauksiasi.

 

1. Houkutteleva profiili

Kun ihmiset päätyvät profiiliisi, he miettivät kannattaako sinua alkaa seuraamaan. Anna kohderyhmällesi hyvä syy seurata tiliäsi ja kerro profiilitekstissäsi, mitä he tulevat saamaan seuraamalla sinua. Voit etsiä inspiraatiota ja sopivia sanoja muiden profiileista ja koota näistä ideoista oman profiilitekstisi. Profiiliin saa myös lisättyä yhden linkin ja se kannattaa ehdottomasti tehdä. Linkin kautta voit johdattaa seuraajiasi haluamaasi paikkaan Instagramin ulkopuolelle ja samalla tarjota heille lisää kiinnostavaa sisältöä.

Profiilitekstin lisäksi ihmiset kiinnittävät huomiota myös profiilikuvaan, jossa kannattaa panostaa selkeyteen ja tunnistettavuuteen. Istagramissa yritystilin profiilikuvana voi toimia yrityksen logo tai se voi olla myös kuva sinusta itsestäsi. Jos markkinoit yritystäsi henkilökohtaisen Insta-tilisi kautta, on profiilikuvan hyvä olla raikas ja helposti tunnistettava kuva itsestäsi. Kaikissa some-profiileissa on suositeltavaa käyttää samaa profiilikuvaa juuri tunnistettavuuden takia.

 

2. Mikä on oma juttusi?

Instagramiin voi olla houkuttelevaa jakaa kivoja kuvia vähän sieltä sun täältä ja vaihtelevista aiheista. Jos kuitenkin haluat rakentaa tilistäsi houkuttelevan ja ammattimaisen, kannattaa valita yksi selkeä aihepiiri, johon keskityt kuvissasi. Tästä esimerkkinä voisi mainita vaikkapa terveellisiin unelmajälkiruokiin ja -leivonnaisiin erikoistunut @vanelja, jonka on oma tunnistettava kuvatyyli on kerännyt jo reippaasti yli 120 tuhatta seuraajaa.

Jos taas olet esimerkiksi personal trainer, kannattaa sinun miettiä, minkä tyyppisille ihmisille haluat erikoistua tekemään sisältöä Instagramissa. Kohderyhmäsi voi esimerkiksi olla kiireiset uraäidit, joille jaat nopeita vinkkejä ja ohjeita tehokkaista pikajumpista tai nopeita ja terveellisiä ruokaohjeita. Tärkeintä on, että löydät oman tyylisi ja pysyt siinä. Siinä sinua voi auttaa muiden samantyyppisten tilien selaaminen ja niistä ideoiden hakeminen.

 

3. Säännöllinen postaustahti

Kasvattaaksesi seuraajamäärääsi Instagramissa, on sinun huolehdittava säännöllisestä julkaisutahdista. Se voi tarkoittaa esimerkiksi yhtä kuvaa per päivä, mutta mielellään vähintään paria postausta viikossa. Säännöllisellä julkaisutahdilla ja seuraajiasi kiinnostavalla sisällöllä varmistat heidän sitoutumisen sekä pysymisen seuraajinasi myös jatkossa.

 

4. Käytä #hashtageja fiksusti

Tätä ohjetta ei vielä kovinkaan moni (yrittäjä) ainakaan Suomessa tunnu täysin hyödyntävän: Hashtageja eli #-tunnisteella merkittyjä avainsanoja käytetään vielä melko vähän, minkä lisäksi aikaa omaan tarkoitukseen parhaiden avainsanojen löytämiseen ei käytetä tarpeeksi. Hashtagit ovat tärkeitä, koska niiden avulla ihmiset löytävät kuvasi ja tulevat katsomaan profiiliasi.

Etsi sopivia hashtageja muista samankaltaisista profiileista sekä hakemalla niitä Instagramin hakukentästä. Kannattaa myös tutkia, mitä hashtageja asiakkaasi ja kohderyhmäsi käyttää, ja valita niistä joitakin omaan käyttöösi.

Postauksia ei kuitenkaan kannata kuorruttaa kymmenillä hashtageilla, vaan valita aina kyseiseen postaukseen sopivimmat avainsanat esimerkiksi kännykän muistiinpanoihin tehdyistä hashtag-listoista. Suosittelen silti lisäämään jokaiseen postaukseen vähintään viisi siihen sopivaa hashtagia.
 

 

5. Tyylikkäät, yhteensopivat kuvat

Nykyään jo ihan kännykkäkameralla ottaa jo ihan somekelpoisia kuvia, joten hyvännäköisen Instgram-tilin rakentamisen ei pitäisi jäädä ainakaan kalustosta kiinni.

Kuvissa kannattaa kiinnittää huomiota rajaukseen ja kuvauskohteiden asetteluun, eli jättää kuvaan vain olennainen asia kivasti sommiteltuna. Lisäksi kuvia kannattaa aina hieman muokata ennen niiden postaamista ja tähän hyvä sovellus on esimerkiksi Snapseed. Monesti jo kirkkauden, kontrastin, terävyyden ja valon sekä varjon säätämisellä pääsee pitkälle somekuvien muokkaamisessa.

Huomioi postauksissasi myös kuvien yhteensopivuus: muokkaa kuvat aina samalla tyylillä, jolloin profiilistasi tulee harmoninen kokonaisuus, eikä eri tyyleillä muokatut kuvat riitele keskenään. Muista, että Instagram on ennen kaikkea visuaalinen kanava ja käyttäjät etsivät sieltä visuaalisesti miellyttäviä kuvia ja tilejä.

 

6. Etsi uusia, aiheestasi kiinnostuneita seurattavia

Omaa seuraajajoukkoa ei kannata yrittää kasvattaa vain määrän takia, vaan pyrkiä saamaan seuraajiksi oikeasti aiheestasi kiinnostuneita ihmisiä, aivan kuten missä tahansa muussakin kanavassa.

Tällaisia ihmisiä voit löytää hashtagien kautta etsimällä, mutta myös kilpailijoidesi tai muiden kanssasi samantyyppisten Instagram-tilien seuraajia tutkimalla. Tarkastele seuraajien profiilitekstejä, kuvia ja hashtageja ja jos luulet, että henkilö voisi olla kohderyhmääsi, ala seurata häntä. Näin tämä ihminen saa ilmoituksen seuraamisestasi, huomaa sinut ja käy yleensä katsomassa profiilisi. Ja jos se on tarpeeksi houkutteleva, saat hänestä uuden seuraajan itsellesi.

 

7. Kerro ihmisille Instagram-tilistäsi

Voit saada melko vaivattomasti uusia seuraajia jo sillä, että muistat kertoa tilistäsi ihmisille myös Instagramin ulkopuolella. Löytyyhän kotisivuiltasi tai blogistasi Instagram-nappula, josta pääsee profiiliisi? Oletko lisännyt linkin Instagram-tiliisi myös Facebook-sivusi Tiedot-sivulle?

Jos sinulla on muissa kanavissa mukavasti seuraajia, voit kutsua heidät seuraamaan myös Instagramissa. Lisäät vain esimerkiksi Facebook- tai Twitter-postauksiin linkin Instagram-profiiliisi ja kerrot, miksi tiliäsi kannattaa seurata. Instagramista voit myös helposti jakaa postauksen suoraan Facebookiin, joko omalle henkilökohtaiselle sivullesi tai sitten yrityssivullesi, jolloin saat myös Facebookiin lisää vaihtelevaa sisältöä.

 

8. Ja lisäksi, ole sosiaalinen!

Instagram on kuitenkin sosiaalisen median kanava, jossa tarkoituksena on olla, noh – sosiaalinen. Etsi hashtagien sekä kanssasi samantyyppisten profiilien kautta uusia ihmisiä, ja tutki heidän profiilejaan. Käy tykkäämässä ja kommentoimassa kuvia, jotka herättävät sinussa ajatuksia ja tunteita ja ala seurata ihmisiä, jotka voisivat kuulua kohderyhmääsi. Tällä taktiikalla saat aivan varmasti myös itsellesi uusia seuraajia, pikkuhiljaa.