5 + 1 keinoa saada lisää tykkääjiä Facebook-sivulle

Kun yrityssivu on tehty Facebookiin ja aletaan miettiä sivulla julkaistavia sisältöjä, olisi tietysti hyvä, että sivulla olisi jo joukko seuraajia, joille sisältöjä näytetään.

Tykkääjät ovat tärkeitä yrityssivulle, mutta määrä ei aina ole yhtä kuin laatu. Keskity siis hankkimaan sivullesi omaa kohderyhmääsi edustavia seuraajia, ei ketä tahansa. Et juuri hyödy siitä, että postauksesi näkyvät suurelle joukolle sellaisia ihmisiä, joita asiasi ei ollenkaan kiinnosta.
 

1. Kutsu kaverisi tykkäämään

Tätä neuvoa hyödyntämällä voit saada helposti sivullesi muutaman sata tykkääjää. Toki, kaikki heistä eivät ole oikeaa kohderyhmääsi, mutta toisaalta heidän kontakteissaan voikin olla sellaisia ihmisiä, joita sivusi todella kiinnostaa.

Käytä siis yrityssivusi Kutsu kavereitasi –toimintoa hyväksesi ja naputtele kutsut kaikille omille Facebook-kontakteillesi. Se on nopeasti tehty ja voit siirtyä haastavampiin tapoihin saada uusia tykkääjiä.
 

2. Jaa postauksiasi sopiviin ryhmiin

Facebookissa on lukematon määrä erilaisia harraste- ja yhä enemmän myös ammatillisia ryhmiä, joissa on tuhansia jäseniä. Etsi muutama omaan alaasi sopiva ryhmä, joihin jaat tärkeimmät postauksesi. Tätä kautta voit saada paljonkin aiheestasi kiinnostuneita uusia seuraajia. Muista aina lisätä mukaan oma saatteesi eli miksi jaat kyseisen postauksen ja miksi sitä kannattaa klikata. Osallistu keskusteluun ja vastaa sinulle esitettyihin kysymyksiin. Älä sorru spämmäämään, eli jaa montaa kertaa samaa postausta tai joka päivä omaa juttuasi.
 

3. Tee sivullasi selväksi kenelle se on tarkoitettu

Kun kansikuva, sivun tiedot ja sisältö ovat linjassa keskenään, sivullesi tulijalle selviää helposti, onko sivu tarkoitettu hänelle ja kannattaako sitä tykätä. Tee tämä helpoksi kohderyhmällesi eli jaa vain sellaista sisältöä, mikä kiinnostaa heitä.
 

4. Tuota hyödyllistä sisältöä ja sponsoroi sitä

Saat uskollisia tykkääjiä, kun tuotat säännöllisesti kiinnostavaa sisältöä sivullesi, ei vain pelkkiä tuotemainoksia. Julkaisuja kannattaa myös sponsoroida, jotta saat parhaimmat julkaisut näkymään koko seuraajajoukollesi. Tästä lisää Facebook-mainontaa käsittelevässä kurssiosiossa.
 

5. Lisää Tykkäys-nappi kotisivuillesi

Jos sinulla on kotisivut tai blogi, lisää sivuillesi Facebook-tykkäys –nappi, jotta sivuilla kävijän on helppo klikata sitä ja tykätä FB-sivustasi samalla kun vierailee kotisivuillasi. Voit lisätä tykkäys-napit myös blogiteksteihisi. Jos et tiedä mistä nyt puhun, käy täällä tutustumassa asiaan ja lisäämässä painike sivuillesi täällä.
 

+ 1. Kutsu julkaisuista tykänneet

Tätä hyödyllistä ominaisuutta harva edes tietää, mutta sillä on mahdollista kasvattaa sivutykkääjämäärää todella tehokkaasti. Voit nimittäin kutsua kaikki postauksistasi tykänneet ihmiset tykkäämään myös sivustasi. Klikkaamalla jonkin postauksen tykkääjiä, avautuu sinulle lista kyseisestä julkaisusta tykänneistä ja näet siitä, onko henkilöt jo Facebook-sivusi tykkääjiä vai voitko kutsua heidät. Sinun tarvitsee vain painaa ”Kutsu” –nappulaa ja odottaa, että henkilö hyväksyy kutsusi liittyä tykkääjiisi.

 

Haluatko luoda yrityksellesi toimivamman Facebook-sivun? Hienoa! Autan sinua siinä neljän videon avulla, jotka saat omaan sähköpostiisi. Aloita kurssi täältä.