4 tehokasta tapaa aloittaa heti markkinointi Facebookissa

Facebook-markkinointia saattaa helposti ajatella vain julkaisu julkaisun perään omalle yrityssivulle puskemisena tai sitten pelkkien Facebook-mainosten tekona. Tässä muutama muukin idea, joita voit kokeilla omassa Facebook-markkinoinnissasi.

 

Hyödynnä Facebook-ryhmiä

Facebookissa on valtavasti erilaisia ryhmiä eri aihepiireihin liittyen. Ryhmissä muun muassa käydään keskusteluja samasta aiheesta kiinnostuneiden tai samassa tilanteessa olevien kanssa, jaetaan tietoa ja kokemuksia sekä suosituksia ja verkostoidutaan.

Yrittäjän kannattaakin etsiä omaan alaansa liittyviä ryhmiä sekä ryhmiä, joissa yrityksen kohderyhmä viettää aikaansa. Ryhmissä aktiivisesti mukana olemalla ja muita ihmisiä auttamalla on mahdollista kasvattaa tunnettuuttaan oman alansa asiantuntijana ilman, että yrittää edes myydä mitään. Lisäksi monissa ryhmissä on myös mahdollista mainostaa omia palveluja, mutta tätä varten kannattaa aina tarkistaa, sallivatko ryhmän säännöt sen.
 

Pidä arvonta

Arvonnat ja kilpailut ovat hyvä keino saada Facebook-sivulle paljon uusia tykkääjiä ja kasvattaa yrityksen tunnettuutta. Tässä kannattaa kuitenkin pitää varansa, sillä jos arvottava asia on sellainen, että se kiinnostaa ”kaikkia”, on hyvin mahdollista, että uudet sivutykkääjät ovat vain tämän yhden tuotteen perässä eivätkä muuten ollenkaan kiinnostuneita yrityksestäsi.

Jos pidät arvonnan, pyri asettamaan palkinnoksi sellainen asia, joka kiinnostaisi vain omaa kohderyhmääsi. Näin saat varmemmin sellaisia tykkääjiä ja näkyvyyttä, jota haluatkin.
 

Tee videopostaus

Video kiinnittää katsojan huomion vielä kuvaakin paremmin ja lisäksi Facebook suosii videoita antaen niille muita julkaisuja enemmän näkyvyyttä. Mitäs jos siis välillä tekisitkin julkaisusi videon muodossa? Videolla voit esimerkiksi esitellä uusia tuotteita, itseäsi ja yritystäsi tai kertoa ajankohtaisista, seuraajiasi kiinnostavista asioista. Muista sponsoroida videopostauksiasi pienellä summalla, jotta tavoitat vähintään kaikki seuraajasi.
 

Sponsoroi julkaisujasi

Edellisessä kohdassa neuvoin sponsoroimaan videopostausta, mutta myös muita julkaisuja kannattaa mainostaa. Julkaisuja sponsoroimalla pystyt tavoittamaan sivuasi seuraavat ihmiset ja heidän kaverinsa hyvin pieniä summia käyttämällä. Pidä siis huoli, ettei julkaisusi mene hukkaan, vaan saavat ansaitsemansa näkyvyyden niiden markkinoinnin avulla. Julkaisujen sponsoroinnista voit lukea lisää edellisestä blogikirjoituksestani.