Miksi sinun pitäisi valita Squarespace kotisivujesi alustaksi?

Oletko aloitteleva yrittäjä, joka miettii millaiset kotisivujen tulisi olla, pystyisikö ne tekemään itse vai kannattaisiko ne tilata ammattilaiselta? Tai ehkä olet perustamassa blogia ja haluaisit sille helppokäyttöisen blogialustan, jotta sinun ei tarvitse huolehtia teknisistä asioista?

On tarpeesi sitten laajempi kotisivutoteutus tai hieman yksinkertaisemmat kotisivut tai blogi, kannattaa eri toteutusvaihtoehtoihin ja nettisivualustoihin tutustua rauhassa. DIY-tyyppisille ihmisille on tarjolla monta hyvää vaihtoehtoa rakentaa itse omat kotisivut ilman koodaustaitoja. Esimerkiksi Wordpress ja Wix ovat monien käyttämiä vaihtoehtoja. Itse olen kuitenkin ihastunut Squarespace -sivualustaan ja tässä kirjoituksessa tulen kertomaan, miksi suosittelen helppokäyttöistä Squarespacea kotisivualustaksi kaikille yrittäjille ja bloggaajille, jotka haluavat modernit, toimivat sekä helpot kotisivut tai blogin.

 

 
Squarespace -verkkosivualustalla rakennat tyylikkäät ja toimivat kotisivut tai blogin jopa parissa päivässä.

Squarespace -verkkosivualustalla rakennat tyylikkäät ja toimivat kotisivut tai blogin jopa parissa päivässä.

 


Mikä on Squarespace?

Squarespace on helppokäyttöinen, drag and drop -periaatteella toimiva verkkosivualusta. Sivuja saa siis muokattua helposti ilman koodaamistaitoja vain lisäämällä ja siirtelemällä eri sivuelementtejä halutuille paikoille.

Squarespace on itse asiassa niin helppokäyttöinen, että kotisivuasiakkaani pystyvät helposti muokkaamaan ja päivittämään sivujaan itsenäisesti sivujen julkaisun ja sen yhteydessä antamani opastuksen jälkeen. Minulle tämä on tärkeä asia, sillä haluan helpottaa asiakkaideni (usein kiireisten pienyrittäjien) arkea ja varmistaa, etteivät he ole riippuvaisia nettisivujen tekijästä halutessaan julkaista uuden blogikirjoituksen tai tehdä pieniä päivityksiä omille sivuilleen.


Miksi sinun pitäisi valita Squarespace kotisivujesi alustaksi?

Responsiivisuus

Squarespace-alustalle tehdyt verkkosivut ovat automaattisesti responsiivisia eli toimivat moitteetta kaiken kokoisilla laitteilla selailtuna. Tämä on tärkeä juttu, sillä mobiilioptimoidut sivut nousevat Google-hauissa optimoimattomien sivustojen edelle ja koska yhä useampi meistä käyttää nettiä puhelimella tai tabletilla. Eli kun valitset Squrespacen, sinun ei tarvitse koskaan huolehtia, toimivatko nettisivusi oikealla tavalla mobiilissa.
 

Visuaalisuus

Mielestäni Squrespace-sivujen visuaalinen ilme on omaa luokkaansa vertailtaessa erilaisia valmiita mallipohjia tarjoavia kotisivupalveluita. Squarespacessa on valittavissa runsaasti erilaisia mallipohjia, joita on helppo muokata yrityksen tarpeisiin sekä ilmeeseen sopivaksi. Squarespacen mallipohjat ovat jo sellaisenaan tyylikkäitä ja modernin näköisiä: ne ovat todella selkeitä ja sisältävät runsaasti valkoista taustaa, mikä tekee sivuista kevyet, ilmavat ja miellyttävät katsella. Lisäksi mallipohjia on mahdollista muokata vielä lisää lisäämällä koodia haluttuihin kohtiin, mutta yleensä tälle ei juurikaan ole tarvetta.

 
Squarespace -alustalta löytyy paljon tyylikkäitä sivupohjia, joita voi muokata edelleen oman yrityksen ilmeeseen sopivaksi.

Squarespace -alustalta löytyy paljon tyylikkäitä sivupohjia, joita voi muokata edelleen oman yrityksen ilmeeseen sopivaksi.

 


Selkeys ja huolettomuus

Pidän Squarespacen selkeydestä myös kulujen suhteen. Kuukausimaksu sisältää kaiken nettisivujen ylläpitoon liittyvän, kuten tekniset päivitykset (sinun ei itse tarvitse huolehtia mistään), huipputason suojauksen (myös ssl-suojaus!), varmuuskopioinnin jne. Toisin sanoen kaikki vaikealta tuntuva tekninen puoli on kokonaan Squarespacen huolena, kun taas itse voit keskittyä kotisivujesi kehittämiseen ja vaikkapa blogin kirjoittamiseen.

Squarespace tarjoaa myös kahden viikon ilmaisen kokeilun eli voit rakentaa sivusi aivan julkaisua vaille valmiiksi ja vasta sitten päättää, jatkatko Squarespacella vai et. Maksukorttitiedot tarvitsee syöttää vasta kokeilujakson päätteeksi.


Some-kanavien integrointi

Läsnäolo sosiaalisessa mediassa on tänä päivänä lähestulkoon pakollista useimmille yrityksille ja yrittäjille ja on hyvä, että some-tilit saa tuotua esille myös kotisivuilla. Tämä onnistuu Squarespace-sivuilla helposti, sillä esimerkiksi Instagram- sekä Twitter-feedit saa upotettua sivuille näppärästi.


Squarespace ja SEO

Squarespacessa SEO eli hakukoneoptimointi on sisäänrakennettuna ja sivut ovat todella Google-ystävälliset. Sinun ei tarvitse olla hakukoneoptimoinnin mestari saadaksesi sivusi näkymään Googlessa, sillä Squarespace tarjoaa todella helppotajuiset ohjeet, joiden avulla huolehdit sivujesi SEO:n kuntoon. Ja jos taas päädyt tilaamaan omat Squarespace-sivusi minulta, minä huolehdin kotisivujesi perustason hakukoneoptimoinnin puolestasi osana kotisivutoteutusta.

 
 

Olen rakentanut kotisivuja kahden vuoden ajan Squarespace-alustalle ja voin sanoa olevani enemmän kuin tyytyväinen valintaani. Sitä ennen kokeilin useita eri kotisivualustoja, mutta lopulta päädyin Squarespaceen sen helppokäyttöisyyden ja upean designin takia. Omien sivujeni lisäksi olen myös alusta asti tehnyt asiakkaideni sivutoteutukset tälle alustalle. Parasta kotisivuprojekteissani onkin ollut asiakkailta saatu palaute, että miten kivaa on, kun on niin helppo itse päivittää sivuja ja uudet sivut ovat niin raikkaat ja tyylikkäät.

Kuten siis jo tekstin alussa sanoin, suosittelen Squarespacea lämpimästi yrittäjille, pienyrityksille sekä bloggaajille, jotka haluavat helppokäyttöiset ja huolettomat verkkosivut ulkoasun tyylikkyydestä ja toimivuudesta tinkimättä.

Jos sinulla ei ole aikaa keskittyä tekemään kotisivujasi alusta loppuun asti itse, niin lue lisää tarjoamistani kotisivutoteutuksista ja ota minuun yhteyttä. Varmistan, että saat yrityksesi näköiset, modernit kotisivut tai blogin, helposti ja nopeasti.


Myös nämä kirjoitukset saattaisivat kiinnostaa sinua: