Kokemukseni Trello -organisointityökalusta [VIDEO]

Haluaisitko ottaa käyttöösi yhden työkalun, jonka avulla pysyisit kärryillä kaikista tehtävistäsi, projekteistasi sekä niiden edistymisestä? Siinä tapauksessa Trello voi hyvinkin olla sopiva työkalu sinulle!
 

Tehosta työskentelyäsi Trellon avulla

Aloin vähän aikaa sitten käyttää Trello-nimistä organisointityökalua ja nyt käytän sitä päivittäin suunnitellakseni päivittäisiä ja viikottaisia tehtäviäni sekä tarkastellakseni projektieni etenemistä. Trello sopii työtehtävien hallinnan lisäksi myös moneen muuhun organisointia ja tehtävälistoja vaativaan asiaan, mutta tässä kirjoituksessa käsittelen Trellon hyötyjä työtehtävien organisoinnin kannalta.

 

Käytön aloittaminen

Trello on maksuton työkalu ja riittää, että rekisteröidyt käyttäjäksi sivulla https://trello.com/. Kirjauduttuasi sisään, voi alkaa luomaan omia taulujasi tai etsiä mallipohjia ja kopioida niitä itsellesi.

Trellossa voit tehdä yksityisiä, vain omassa käytössäsi olevia tauluja, mutta myös muodostaa työryhmiä ja jakaa taulujasi haluamillesi ihmisille. Tämä onkin mahtava työkalu kaikenkokoisille tiimeille, jotka tarvitsevat jonkin yhteisen, helppokäyttöisen suunnittelu- ja projektinhallinta-alustan.

 

Mihin Trelloa voi esimerkiksi hyödyntää?

Trelloa voi todellakin käyttää mitä moninaisempien asioiden järjestelyyn ja organisointiin. Se on näppärä työkalu yksinkertaisten to do –listojen tekemiseen, jollainen näkyy myös alla olevassa kuvassa.

Esimerkkikuvan Trello-tauluun on tehty perinteinen To do –lista, joka sisältää kolme eri luetteloa: Tehtävät-, työn alla- ja tehty-osiot. Tehtävät-osioon listataan kaikki tulossa olevat tehtävät, josta ne sitten vedetään Työn alla- tai Tehty-osioihin sitä mukaan kun ne tulevat käsiteltäväksi.

 
Trello kokemuksia
 

Trelloa voi kuitenkin käyttää myös hyvin isojenkin kokonaisuuksien hahmottamiseen ja organisointiin sekä aikatauluttamiseen. Esimerkiksi jokaisesta projektista tai asiakkuudesta voi laatia oman taulunsa, jolloin projektin eteneminen ja seuraavat stepit on helppo hahmottaa yhdellä vilkaisulla.

Tauluun saa kätevästi koottua myös erilaisia materiaaleja kuten linkkejä, kuva- ja tekstitiedostoja jne. Olen ottanut itselleni Trellon käyttöön myös some-sisältökalenterin virkaan hoitamaan juuri sen takia, että Trelloon saa niin kätevästi koottua kaikki postauksissa tarvittavat materiaalit. Tämän lisäksi Trello on paljon visuaalisempi kuin vaikkapa Excel-taulukko ja siten ainakin minulle miellyttävämpi ja helpompi käyttää.

Trellossa kaikkiin tehtäviin voi myös lisätä deadlinen, joka muuttuu keltaiseksi kun määräaika lähestyy. Tämä on myös hyvä ominaisuus, jonka ansiosta on vielä helpompi pysyä kartalla kokonaisuuksista. 

Olen käyttänyt Trelloa vasta melko lyhyen aikaa, mutta nyt jo olen ihastunut siihen ikihyviksi. Minulla on useita Trello-tauluja, joiden avulla suunnittelen ja aikataulutan esimerkiksi some-sisältöjä, blogipostauksia sekä asiakasprojektejani. Lisäksi minulla on yksi ”tilannekatsaus” taulu, johon kokoan kaikki meneillään olevat tehtävät ja myös tulossa olevat työt sekä uudet ideat ja materiaalit.

 

Luuletko, että tällaisesta työkalusta voisi olla sinulle hyötyä? Minä luulen, joten klikkaappa alta videoon, jolla vielä näytän konkreettisesti, kuinka Trello toimii ja miten sitä voi hyödyntää.

Tästä linkistä voit käydä kopioimassa yhden minun Trello-tauluistani omaan käyttöösi ja käyttää sitä pohjana omien tehtävälistojesi suunnittelussa.

Jätä myös alle kommenttisi siitä, miltä Trello sinusta vaikutti ja aiotko ottaa sen käyttöön.