Vuosi yrittäjänä - karikoista selkeyteen

 

What a year it has been.

Kun mietin mennyttä vuotta, oli tuo ajatus ensimmäinen mikä tuli mieleeni. Mikä vuosi onkaan ollut! Vuosi sitten perustin yritykseni ja aloin päätoimiseksi yrittäjäksi auttaakseni toisia pienyrittäjiä digitaalisen markkinoinnin kentällä, muun muassa kotisivujen ja sosiaalisen median parissa. Tätä ennen olin ehtinyt hetken aikaa toimia freelancer-sisällöntuottajana, tehdä vuoden ajan pienimuotoista sivutoimista yritystoimintaa sekä perustaa useamman oman blogin. Nämä kaikki asiat yhdessä saivat minut uskaltamaan tehdä seuraavan isomman siirtoni.
 

No mites se sitten menikään?

Alku oli kivikkoja täynnä. Tai oikeastaan voisi sanoa, että niitä kyllä mahtui ihan koko vuoden pituudelle. Päädyin muun muassa tekemään kotisivuni lähes kokonaan uusiksi ainakin neljä kertaa, minkä olisi voinut välttää suunnittelemalla asiat alun perin vähän paremmin. Mutta toisaalta, tekemällä sitä oppii ja nyt voin ainakin sanoa osaavani tehdä todella hyviä kotisivuja asiakkailleni, näkemystä siihen hommaan on nimittäin kertynyt. :)

Yksi mieleenpainuva tapaus oli myös se, kun vahingossa menin ostamaan vuoden jäsenyyden eräälle verkkokurssialustalle. Tarkoituksena oli siis käyttää palvelun ilmainen kokeilujakso, mutta yhtäkkiä sainkin sähköpostiini viestin, jossa kiitettiin tilauksesta ja kerrottiin, että luottokortiltani oli veloitettu yli tuhat euroa. Tästä opin, ettei mitään kannata tehdä liian kiireellä ja aina kannattaa tutustua tarkasti tuotteisiin ja palveluihin, joita on ostamassa. Tästä onneksi selvisin pienen selvittelyn ja sähköpostien lähettämisen jälkeen ja sain vuosimaksun takaisin itselleni.

Monta kertaa oli sellainen olo, että pitäisikö heittää hanskat tiskiin ja mennä takaisin ”normaaliin” yhdeksästä viiteen –työhön. Näitä hetkiä oli muun muassa kun yhden verkkokurssin lanseeraus ei onnistunut odotusteni mukaisesti ja kurssille tulijoita oli vain pieni osa siitä, mitä olin tavoitellut. Kesällä oli myös pari kuukautta superhiljaista jolloin mietin, onko tätä yrittämistä mitään järkeä jatkaa kovin kauan.

Näihin hetkiin on kuitenkin aina liittynyt myös jokin valonpilkahdus; positiivinen asia, jonka voimin olen taas jaksanut jatkaa ja saanut itsestäni irti uutta motivaatiota. Esimerkiksi ihanat asiakaspalautteet ovat olleet todella suuri voimavara minulle. Tiedän pystyväni omalla osaamisellani auttamaan monia muita digitaalisen markkinoinnin saralla  

Eli on menneeseen vuoteen mahtunut paljon myös hyviä juttuja ja isoja onnistumisia.

Löysin kuitenkin vuoden aikana sen jutun mitä todella haluan tehdä, eli auttaa ihmisiä verkossa. Suunnittelin ja toteutin myös useamman verkkokurssin, lukuisia ladattavia oppaita ynnä muuta sisältöä, joista olen saanut paljon positiivista palautetta, mikä kannustaa minua jatkamaan tämän asian parissa työskentelyä entistä lujemmin.

Myös kotisivuja on ollut mahtava suunnitella ja toteuttaa ja siitä on tullut minulle toinen intohimo, jota haluan tehdä tulevaisuudessa entistä enemmän.

 

Selkeys luo tehokkuutta ja mielenrauhaa

 
selkeys.jpg
 

Jos minun pitäisi joku neuvo antaa vuoden takaiselle itselleni tai jollekin toiselle aloittelevalle yrittäjälle, niin sanoisin, että selkiytä.

Lähdin silloin vuosi sitten liikkeelle ihan liian lavealla paletilla, josta olen nyt vuoden aikana onneksi tajunnut karsia turhat rönsyt pois ja keskittyä enemmän niihin olennaisiin asioihin. Ja näitä olennaisia ovat tällä hetkellä verkkovalmennusteni kehittäminen sekä pienyrittäjien auttaminen kotisivujen sekä some-strategioiden parissa.

Ja toinen juttu minkä sanoisin olisi se, että käytä aikasi ja energiasi niihin asioihin joista oikeasti innostut. Tämäkin liittyy vähän tuohon selkeyteen eli mielestäni kannattaa panostaa ja kehittää niitä asioita niin bisneksessäsi kuin elämässäsi muutenkin, minkä parissa tuntee intohimoa ja halua kehittyä jatkuvasti paremmaksi.

 

Miten tästä eteenpäin ja mikä KaroliinaBehm.fi?

Jos olet lukenut blogiani aikaisemmin tai muuten vieraillut näillä sivuilla, olet saattanut viimeisen viikon aikana ihmetellä, miten koko sivusto onkin yhtäkkiä muuttunut aivan täysin ja jopa www-osoite ohjautuu vanhasta someb.fi -osoitteesta johonkin aivan uuteen osoitteeseen.

Joten, annas kun kerron.

Tämä selkiyttämisen polkuni vei minut nyt tammikuussa siihen pisteeseen, että päätin tästedes jatkaa tätä sivustoa omalla nimelläni, jättäen yritykseni nimen vain sivujeni alatunnisteeseen. Nyt kaikki värimaailmasta lähtien kuvastaa tämän hetkistä Karoliinaa ja niitä, asioita, joita haluan tuoda esiin ja tehdä enemmän.

Halusin myös tuoda tällä muutoksella selkeyttä asiakkailleni ja kaikille sivustollani kävijöille ja tulla esiin yritykseni takaa omana itsenäni, koska itsekin seuraan mieluummin ihmisiä kuin kasvottomia yrityksiä. Täytyy sanoa, että olen kyllä itse ihan fiiliksissä tekemästäni muutoksesta. Siitä tiedän, että se oli varmasti oikea päätös. Toivottavasti sinäkin pidät tästä muutoksesta!

Palveluni pysyvät ennallaan eli verkkokursseille voi ilmoittautua normaalisti ja autan edelleen some-strategioiden tekemisessä ja suunnittelen helppokäyttöisiä kotisivuja. Näiden lisäksi halusin kuitenkin alkaa tarjota näkyvämmin myös sisällöntuottopalveluita, sillä kirjoittaminen ja sisältösuunnittelu ovat minulle todella mieluisia tehtäviä, joita mielelläni tekisin entistä enemmän myös muille ihmisille. Laita siis viestiä, mikäli satut tarvitsemaan auttavaa kättä esimerkiksi blogin kirjoittamiseen tai some-päivitysten suunnitteluun.

Kiitos kun olet jaksanut lukea loppuun saakka ja kiitos, että sain kertoa tämän tarinan.

Jatkossa voit seurata minua somessa näissä kanavissa:

Facebook
Instagram

Päätin myös perustaa uuden Youtube -kanavan, jossa tulen julkaisemaan vinkkejä digitaaliseen markkinointiin liittyen. Tilaa kanava täällä

 

Ihanaa viikkoa sinulle!

Iloisin ja uudistunein terveisin,
Karoliina