Yrittäjä! - Näin helppoa on yrityksen Facebook-sivun perustaminen

Viime viikon blogitekstissä kerroin kolme tärkeintä syytä siihen, miksi pienyrittäjän kannattaa tehdä yrityssivu Facebookiin. Tässä kirjoituksessa näytän miten helppoa on yrityksen Facebook-sivun perustaminen.
 

Kirjaudu sisään henkilökohtaiseen profiiliisi

Yrityksen Facebook-sivun perustamista varten sinulla tulee olla oma henkilökohtainen Facebook-profiili, jolla kirjaudut sisään. Valitse sitten vasemman valikon alalaidasta ”Luo sivu”.


Valitse sopiva yritysluokka

Seuraavaksi sinun tulee valita, millaisen sivun haluat luoda. Käytännössä valitset joko ”Paikallinen yritys tai paikka” tai ”Yritys, organisaatio tai laitos”. Jos toimit vain jollakin tietyllä paikkakunnalla eli sinulla on esimerkiksi paikallinen kampaamo, liikuntastudio tai vaateputiikki, valitset luokaksi paikallisen yrityksen. Näin saat esimerkiksi lisättyä sivullesi opastekartan ja muita paikalliselle yritykselle hyödyllisiä tietoja. Jos taas toimit useammalla paikkakunnalla tai paikasta riippumatta, voit valita toisen vaihtoehdon.

 
Yrityksen Facebook-sivun perustaminen

Yrityksen Facebook-sivun perustaminen

 


Valitse yrityksesi toimiala

Valitse nyt yrityksesi toimiala ja kirjoita yrityksesi nimi (paikallisessa yrityksessä myös muut tiedot). Toimialaluokkia saat näkyville alkamalla kirjoittaa tekstikenttään esimerkiksi ”vaate”, jolloin saat alle listan kaikista vaate-alkuisista toimialaluokista. Toimialaluokkaa pystyt vaihtamaan tarvittaessa myöhemmin sivusi asetuksista.

 
Valitse yrityksesi toimiala ja täytä tiedot.

Valitse yrityksesi toimiala ja täytä tiedot.

 


Lisää profiili- ja kansikuva

Nyt sivusi on julkaistu ja voit alkaa täyttää sen tietoja. Lisää ensin profiili- sekä kansikuva, jotka kertovat sivullesi tulijalle heti, mistä sivulla on kyse. Hyvä profiilikuva on esimerkiksi yrityksen logo, mutta se voi olla myös laadukas ja persoonallinen kuva yrittäjästä itsestään, riippuen yrityksen luonteesta. Profiilikuvan suositeltava koko on 180x180 pikseliä ja sen tulee olla neliön muotoinen.

Kansikuva on hyvä paikka markkinoida ajankohtaisia tuotteita, palveluita tai tapahtumia ja siihen kannattaa lisätä myös tekstiä. Voit jo kansikuvalla ohjata sivulle tulijaa toimimaan haluamallasi tavalla. Kansikuvan suosituskoko on 828x315 pikseliä.

 
Panosta sivusi tärkeimpiin kuviin.

Panosta sivusi tärkeimpiin kuviin.

 


Luo käyttäjänimi sivullesi

Käyttäjänimen avulla sivusi on helpompi löytää hauissa. Voit muuttaa sitä tarvittaessa Sivun tiedot –osiossa.

 
Käyttäjänimen avulla löydyt paremmin.

Käyttäjänimen avulla löydyt paremmin.

 


Lisää sivusi lyhyt kuvaus

Sivun lyhyt kuvaus näkyy etusivullasi ja sen tarkoituksena on kertoa sivullesi tulijalle lyhyesti yrityksestä. Käytettävissä on 155 merkkiä.

 
Kerro tässä lyhyesti yrityksestäsi ja siitä, miksi sitä kannattaa seurata.

Kerro tässä lyhyesti yrityksestäsi ja siitä, miksi sitä kannattaa seurata.

 


Muokkaa sivun tietoja

Sivun vasemman reunan valikon Tietoja-kohdasta pääset lisäämään vielä joukon tärkeitä tietoja sivullesi. Lisää vähintään kotisivusi osoite sekä sähköpostiosoite. Jos yritykselläsi on muita sosiaalisen median kanavia, voit lisätä ne kohtaan ”Muokkaa Other Accounts”.

 
Muista käydä täyttämässä yrityksesi tiedot Tietoja-osiossa.

Muista käydä täyttämässä yrityksesi tiedot Tietoja-osiossa.

 


Kutsu tykkääjiä

Nyt kun olet päivittänyt tärkeimmät tiedot uudelle yrityssivullesi, on aika hankkia sivulle ensimmäiset seuraajat eli tykkääjät. Helpoin tapa saada ensimmäiset 100-200 tykkääjää on kutsua ensin oma verkostosi. Tämä tapahtuu sivusi oikeassa laidassa olevasta hakukentästä, johon voit kirjoittaa Facebook-kavereidesi nimet ja painaa sen jälkeen Kutsu-nappulaa. Hakukentän alapuolella on myös lista kaikista kontakteistasi, joten voit selata sitä ja painaa Kutsu-nappulaa kaikkien niiden kavereidesi kohdalla, kenet haluat kutsua sivusi tykkääjäksi.

 
Kutsu kaverisi tykkäämään sivusta painamalla Kutsu-nappia.

Kutsu kaverisi tykkäämään sivusta painamalla Kutsu-nappia.

 


Onneksi olkoon, yrityksen Facebook-sivun perustaminen on nyt valmis ja voit alkaa julkaista päivityksiä!