Menestyvän yritysblogin salaisuus (ja kuinka sinäkin onnistut siinä)

Haluaisitko tehdä blogistasi sinulle jatkuvaa tuloa tuottavan parhaan markkinointityökalusi? Tai haaveiletko vapaammasta elämäntyylistä, ehkä jopa digiyrittäjyydestä, kuten minä haaveilin muutama vuosi sitten?

Tässä kirjoituksessa kerron, millaisten vaiheiden ja haasteiden kautta olen itse päätynyt tilanteeseen, jossa voin jo sanoa, että pystyn elättämään itseni digiyrittäjänä myymällä tuotteitani ja palveluitani verkossa ajasta ja paikasta riippumatta, ja kuinka hyödynnän blogiani tässä.

Kerron myös, kuinka lopulta ratkaisin haasteeni, joita kohtasin etenkin ensimmäisen puolen vuoden aikana perustettuani yritykseni. Paljastan sinulle menetelmän, jota olen käyttänyt nyt puolentoista vuoden ajan saaden koko ajan parempia ja parempia tuloksia.

 

Palkkatyöstä digiyrittäjäksi

Olin vielä vuonna 2016 tavallisessa yhdeksästä viiteen palkkatyössä, mutta minua oli alkanut mietityttää, onko se sitä mitä haluan tehdä lopun elämääni. Mennä joka arkipäivä toimistolle ja olla sidottuna muiden määrittelemiin aikatauluihin. Mitä enemmän asiaa pohdiskelin, sitä enemmän alkoi tuntua siltä, etten ollut oikeassa paikassa ja muutos olisi välttämätön.

Kesän jälkeen tein päätöksen, jota en ole sittemmin katunut päivääkään, vaikka vaikeitakin hetkiä on matkalle mahtunut. Jäin tuolloin pois palkkatyöstäni ja olin päättänyt löytää jotakin sellaista, mikä minua todella kiinnostaa tehdä ja mistä voisin aidosti nauttia joka päivä.

Halusin lisää vapautta ja luovuutta elämääni sekä auttaa muita ihmisiä enemmän kuin mihin olin entisessä työssäni pystynyt. Minulla oli ollut jo jonkin aikaa oma blogi harrastusmielessä ja digimaailma oli muutenkin alkanut kiinnostaa.

Aloin tuottaa parille yritykselle freelancerina blogitekstejä ja sisältöä ja opiskelin samalla jatkuvasti lisää sosiaalista mediaa ja digitaalista markkinointia. Joulun tullen oli päätös ryhtyä täysipäiväiseksi yrittäjäksi tehty ja tammikuussa 2017 yritykseni aloitti toimintansa.

Yritykseni aloittamisen jälkeen minulle selkiytyi melko nopeasti, että haluan tehdä uudesta työstäni mahdollisimman paikkariippumatonta ja myydä tuotteitani ja palveluitani verkossa. Selvää oli myös se, että yritysblogin avulla tämä onnistuu kaikista parhaiten. Niinpä aloin kirjoittaa aktiivisesti uutta yritysblogiani ja jakaa postauksia some-kanavissa.

Aika nopeasti aloin myös rakentaa omaa ensimmäistä digituotettani, some-verkkokurssia pienyrittäjille. Ajattelin siitä sekä blogin kirjoittamisesta, että osaan kyllä molemmat enkä tarvitse niihin muiden apua.

Mikä virhe.

Jälkikäteen on aina helppo nähdä, mikä meni pieleen ja mitä olisi voinut tehdä toisin. Niin myös tässä asiassa.

 

Blogi ja ensimmäisen digituotteen lanseeraus takkuaa

Kirjoitin hartaasti uusia blogipostauksia ja rakensin verkkokurssiani, mutta samalla aloin ihmetellä, kun tuloksia ei ala tulla siihen tahtiin, mitä olin itse ajatellut.

Ensimmäisen verkkokurssin lanseeraus oli pienoinen pettymys, kun osallistujamäärä jäi alle kahdenkymmenen ja markkinointiin meni rahaa lähes yhtä paljon kuin mitä tuli sisään. Nyt viimeistään huomasin, että saatan tarvita apua, jotta saan toimintaani selkeyttä ja jonkinlaisen ”toimivan kaavan”, jonka joku muu on jo testannut ja jonka voin mahdollisimman helposti muokata itselleni sopivaksi.

Tätä ennen olin nimittäin vain imenyt tietoa digiyrittäjyydestä erinäisistä blogeista ja artikkeleista ja yrittänyt niistä rakentaa itselleni jonkinlaista kokonaiskuvaa hyödynnettäväksi omassa toiminnassani. Aloin ymmärtää, että minulla menee aivan liikaa aikaa, jos yritän muodostaa järkevän kokonaiskuvan kehittää yritystäni pienistä, sieltä täältä poimituista palasista ja tiedonjyvistä. Tarvitsin kipeästi muutosta.

 

Apu digibisneksen ja oman yritysblogin kehittämiseen löytyy

Onneksi viimein tajusin, etten tule saavuttamaan tavoitteitani vain omilla, sieltä täältä kokoamillani tiedoillani. Aloin selvittää, mitä vaihtoehtoja minulla olisi. Verkkovalmennukset tuntuivat omimmalta vaihtoehdolta, koska halusin voida opetella asioita omassa tahdissani ja palata asioihin aina kun siltä tuntui.

Olin seurannut jo jonkin aikaa digiyrittäjänä ja blogivalmentajana toimivaa Tiia Konttista ja tilannut hänen viikkokirjeitään, joissa oli aina hyvää tietoja ja vinkkejä bloggaamiseen. Huomasin, että Tiialla oli alkamassa bloggaamisen verkkovalmennus aivan pian ja tein siltä istumaltani päätöksen lähteä mukaan hänen Bloggaajasta Ammattilaiseksi -valmennukseen.

Odottelin innoissani kurssin avautumista ja että pääsen oppimaan kaiken yritysblogin pitämisestä, digitaalisen tuotteen lanseeraamisesta ja löytämään ne kaikki virheet, mitä olin itse tehnyt siihen mennessä. Minua myös hieman jännitti, että tuleeko kurssi täyttämään odotukseni, vai joudunko pettymään.

En onneksi joutunut.

Aloin käydä materiaaleja innolla läpi ja tehdä muutoksia omien kotisivujeni ja yritysblogini sisältöön. Opin kirjoittamaan pitempiä ja kiinnostavampia blogikirjoituksia ja tajusin, mitä olin tehnyt väärin oman verkkokurssini lanseerauksessa ja myynnissä.

Pikkuhiljaa vein asioita käytäntöön ja aloin saada merkkejä siitä, että tämä homma voi toimia.

Nyt tällä hetkellä verkkokurssejani on käynyt jo yli 650 pienyrittäjää ja asiantuntijaa, ja sähköpostilistani on yli kaksinkertaistunut vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Myös yritysblogini kuukausittainen kävijämäärä kasvaa koko ajan.

Kurssilla on niin paljon hyödyllistä materiaalia käytävänä, että palaan sen pariin säännöllisesti. Onneksi kurssi on käytössäni niin kauan kuin sitä tarvitsen (ja niin se on sinullakin, jos päätät tulla mukaan kurssille) :)

 
 

 

Bloggaajasta Ammattilaiseksi Pro™ - Mikä se sitten on? 

Bloggaajasta Ammattilaiseksi Pro™ on 20 viikon intensiivinen verkkovalmennus, jonka tavoitteena on saavuttaa blogillesi 10 000 yksilöllistä kävijää kuukaudessa sekä rakentaa ja lanseerata oma digituotteesi myyntiin.

Valmennus on tarkoitettu sinulle, jos haluat kasvattaa blogisi lukijamäärää ja saada sen avulla lisää sitoutuneita, tyytyväisiä asiakkaita. Haluat myös oppia markkinoimaan kohderyhmääsi kiinnostavalla tavalla ja tehdä sen hyödyntämällä ilmaisia tai lähes ilmaisia keinoja kuten sähköpostimarkkinointia.

Valmennus on lisäksi tarkoitettu sinulle, jos olet kiinnostunut tekemään ja myymään omia digituotteita, kuten verkkokursseja ja e-kirjoja, mutta et tiedä mistä lähtisit liikkeelle, miten koko homma kannattaa toteuttaa ja missä tuotteita kannattaa myydä.

Bloggaajasta Ammattilaiseksi Pro™ –verkkovalmennus sopii siis sinulle jos olet yrittäjä tai sivutoiminen yrittäjä, joka haluaa:

  • Kehittää omaa blogia ammattimaisemmaksi

  • Kasvattaa yrityksen liikevaihtoa

  • Rakentaa blogista tehokkaan ja ilmaisen markkinointikanavan

  • Kehittää ja myydä omaa digituotetta, kuten e-kirjaa tai verkkokurssia


Valmennus sisältää 7 moduulia, joissa materiaalia on yhteensä 20 viikon edestä. Näet täältä tarkemmat tiedot valmennuksesta ja sen sisällöstä, mutta haluan nostaa tässä esille pari itselleni eniten arvoa antanutta moduulia:

Moduuleissa 2 & 3 keskitytään sisältöön sekä taktiikoihin, joilla saat kasvatettua blogisi lukijamäärää nopeasti ja tehtyä blogisi kävijöistä sitoutuneita, takaisin palaavia lukijoita. Omalla kohdallani kullanarvoista tietoa ja oppia ovat ehdottomasti olleet Tiian kattavat ohjeet hyvien ja kiinnostavien blogipostausten kirjoittamiseen. 

Moduulissa 5 päästään käsiksi oman digituotteen rakentamiseen ja saat ohjeet niin tekniseen kuin sisällölliseen toteutukseen. Neljässä viikossa (5. moduulin kesto) ei tietenkään välttämättä saa omaa tuotetta valmiiksi ja myyntiin asti, mutta vähintään sinulla on idea ja toteutussuunnitelma, joita lähdet sitten viemään eteenpäin.

Ja vaikka sinulla olisi jo oma digituote valmiina rakennettuna, se ei haittaa, koska sinulle voi olla hyödyllistä käydä silti materiaalit läpi ja katsoa, oletko muistanut huomioida kaiken. Jos sinulla on jo valmis tuote, saat silti kurssilta arvokasta tietoa sen kehittämiseen ja myymiseen.

 

Haluatko olla itsevarma yritysbloggaaja ja nauttia samalla elämästä?

Jos haluat tehdä blogistasi parhaan markkinointikanavasi, saada lisää uskollisia, sitoutuneita asiakkaita, myydä omaa digituotettasi ja rakentaa elämän, jossa sinulla on enemmän vapautta ja vapaa-aikaa, niin suosittelen lämpimästi tsekkaamaan tämän valmennuksen tarkemmat tiedot klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

‼️ BONUS: Jos päätät ostaa Bloggaajasta Ammattilaiseksi Pro™ -valmennuksen minun kauttani (eli klikkaamalla jotakin tässä postauksessa olevaa linkkiä tai banneria ja ostamalla valmennuksen) saat minulta lahjaksi vuoden jäsenyyden Facebook Mastery -verkkovalmennukseeni (arvo 497€).

Facebook-markkinointi on yksi toimivimpia keinoja edistää tuotteiden ja palveluiden myyntiä verkossa sekä kasvattaa yrityksen tunnettuutta, joten tämä bonus sopii Bloggaajasta Ammattilaiseksi -valmennuksen rinnalle kuin höyryävä kahvikuppi aamun aloittamiseen!

*Tämän bonuksen saat lunastettua Bloggaajasta Ammattilaiseksi -valmennuksen 30 päivän tyytyväisyystakuun jälkeen ja saat minulta siitä erillisen sähköpostiviestin ja ohjeet.

 
 

Tämä blogikirjoitus on toteutettu yhteistyössä Tiia Konttisen ja Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -valmennuksen kanssa. Kaikki mielipiteet ovat omiani.

Blogipostaus sisältää affiliate-linkkejä, mikä tarkoittaa, että ostaessasi tuotteen linkkini kautta, saan pienen komission. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivuilla ja miettiä ostostasi. Komissio ei kasvata sinun ostoksesi summaa. Suosittelen vain niitä tuotteita ja palveluja joita olen itse käyttänyt ja todennut toimiviksi.