Mistä ilmaisia kuvia Facebook-markkinointiin, blogiin tai kotisivuille?

Facebook-julkaisuihin ja -mainoksiin, kotisivuille, blogikirjoituksiin, Instagramiin… Mihin tahansa sisältöä tuotatkaan, lähes aina mukana on hyvä olla kuva tai kuvia viestiä vahvistamassa ja kiinnittämässä katsojan huomio.

Esimerkiksi Facebookissa kuvalliset päivitykset keräävät enemmän huomiota kuin pelkkää tekstiä sisältävät päivitykset. Siksi kaikkiin postauksiin, joita yritys julkaisee, tulisi ehdottomasti sisällyttää kuva tai video.

Kuvat ovat siis elintärkeä osa lähes mitä tahansa sisältöä, mutta mitä tehdä jos sinulla ei ole laadukkaita kuvia omasta takaa?

Tähän ratkaisu ovat lukuisat netin ilmaisia kuvia tarjoavat kuvapankit.

Listasin tähän kirjoitukseen viisi kuvapankkia, jotka tarjoavat vapaasti käytettäviä, laadukkaita CC0-lisensoituja kuvia.

CC0-lisenssi tarkoittaa sitä, että voit käyttää ja muokata kuvia täysin vapaasti, jopa kaupalliseen käyttöön ja mikä parasta – ilmaiseksi.

Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia tekijänoikeuksien merkitsemisestä kuvien yhteyteen, sillä näissä kuvissa se ei ole pakollista. Huomaa kuitenkin, että jokaisessa tässä kirjoituksessa mainitussa kuvapankissa kaikki sen tarjoamat kuvat eivät välttämättä sisällä CC0-lisenssiä. Suosittelen siis joka tapauksessa aina tarkistamaan kuvan yhteydessä olevista tiedoista, onko kyseinen kuva vapaasti käytettävä.
 

Ota haltuun seuraavat kuvapankit ja anna yleisösi nauttia laadukkaasta kuvasisällöstä viestiesi yhteydessä.


 
 

Unsplash

Unsplash.com tarjoaa todella korkealaatuisia, kauniita kuvia, jotka sopivat erinomaisesti blogin kuvitukseksi tai vaikkapa Instagramiin tai Facebookiin mietelausekuvien pohjiksi. Unsplash onkin eniten käyttämäni kuvapankki juuri kuvien laadukkuuden ja laajan tarjonnan vuoksi. Kaikissa kuvissa on CC0-lisenssi, mikä tarkoittaa, että kaikki palvelun tarjoamat kuvat ovat ilmaiseksi ja vapaasti käytettävissä henkilökohtaiseen sekä kaupalliseen tarkoitukseen.


 
 

Pexels

Pexels.com  tarjoaa korkealaatuisia kuvia ja myös täällä kaikissa kuvissa on CC0-lisenssi. Palvelussa on satoja tuhansia ilmaisia kuvia ja uusia kuvia lisätään joka päivä. Kuvat on lajiteltu erilaisten teemojen mukaan, joista on helppo etsiä sopivia kuvia, mutta lisäksi voit käyttää tavallista sanahakua kuvien etsimiseen.


 
 

Foter

Foter.com  etsii ilmaisia CC0-lisenssillä varustettuja kuvia monesta eri lähteestä ja tarjoaa yli 220 miljoonan kuvan kattauksen. Palvelussa voi kätevästi valita suoraan kategorian monista vaihtoehdoista kuten ”Nature” tai ”Business” ja saada näin heti näkyville tähän kategoriaan sopivia kuvia.


 
 

Styled Stock

Styledstock.co on uusin kuvapankkituttavuuteni ja erilaisen siitä tekee se, että se tarjoaa vain naisellisia ja tyttömäisiä kuvia. Voit hakea kuvia värihaulla, uutuuden, suosion tai normaalin sanahaun kautta. Kaikissa kuvissa on CC0 -lisenssi.


 
 

Pixabay

Pixabay.com on laaja ilmaisia kuvia, piirroksia, vektoreita ja videoita tarjoava palvelu, josta löytyy yli 1,6 miljoonaa kuvaa ja videota. Plussaa on helppo hakutoiminto, jossa haut voi tehdä myös suomeksi.


 

Mistä kuvapankeista sinä mieluiten etsit ilmaisia kuvia? Kommentoi alle!

-Karoliina

P.S. Jos haluat tietää, kuinka voit tehdä itse hetkessä upeita kuvia kotisivuillesi tai vaikka someen, lue tämä postaus ja katso siinä oleva video.